Over ons

Image

Nu kan ook eindelijk het MKB aan de slag met BI!

Tot voor kort kostte een BI omgeving al snel tienduizenden euro’s en gingen de meeste uren op aan dataintegratievraagstukken. Wij erkennen het nut van integratie maar denken juist hier erg veel tijd te kunnen besparen. Veel traditionele BI Consultants joinen (koppelen) allerlei tabellen aan elkaar uit diverse bronnen zonder door te vragen hoe een eindgebruiker een vraagstuk inzichtelijk wil maken.

Voorbeeld:
Een organisatie wil graag budgetten afzetten tegen de werkelijk kosten tot nu toe. Kosten worden op boekingsniveau gemaakt en derhalve ook op die manier in een systeem ingevoerd. Budgetten worden echter nooit op degelijk micro niveau vastgesteld. Hoe kunnen we het organisatievraagstuk dan oplossen?

Wij joinen de budgetten in zo’n geval niet in tegenstelling tot vele anderen. We analyseren op welk niveau budgetten gematched kunnen worden met de boekingen en leggen daar een relatie op zodat we qua integratie wel het vraagstuk kunnen oplossen maar geen echte integratie hoeven te bouwen. Dit noemen wij van Corazon Blanco: Business relaties leggen op basis van Best Practises.

Dit heeft alles te maken met de granulariteit van de data en enige business kennis. Iedereen snapt dat budgetten op een hogere granulariteit worden vastgelegd maar bij veel andere vraagstukken is dat niet direct duidelijk voor de BI Consultant in kwestie waardoor onnodig veel tijd en dus geld wordt verbrand.

Wat onze klanten zeggen

We zetten elke maand een nieuwe testimonial op de website.

img

Een verfrissende pragmatische club die zonder omwegen snel het doel behaald waarvoor ze zijn ingehuurd. We zijn erg tevreden over de opgeleverde KPI dashboards en raden elke MKB-er aan eens met deze club te praten want BI hoeft écht niet duur te zijn!

Alice Culan - Controller