Onze aanpak

Datagestuurd werken hoeft niet duur te zijn

Tot voor kort kostte een BI omgeving al snel tienduizenden euro’s en gingen de meeste uren op aan dataintegratievraagstukken. Wij erkennen het nut van integratie maar denken juist hier erg veel tijd te kunnen besparen. Veel traditionele BI Consultants joinen (koppelen) allerlei tabellen aan elkaar uit diverse bronnen zonder door te vragen hoe een eindgebruiker een vraagstuk inzichtelijk wil maken.

Voorbeeld:
Een organisatie wil graag budgetten afzetten tegen de werkelijk kosten tot nu toe. Kosten worden op boekingsniveau gemaakt en derhalve ook op die manier in een systeem ingevoerd. Budgetten worden echter nooit op dergelijk micro niveau vastgelegd. Hoe kunnen we het organisatievraagstuk dan oplossen?

Wij joinen de budgetten in zo’n geval niet in tegenstelling tot vele anderen. We analyseren op welk niveau budgetten gematched kunnen worden met de boekingen en leggen daar een relatie op zodat we qua integratie wel het vraagstuk kunnen oplossen maar geen echte integratie hoeven te bouwen. Dit noemen wij van Corazon Blanco: Business relaties leggen op basis van Best Practises.

Iedereen snapt dat budgetten op een hoger niveau worden vastgelegd maar bij andere vraagstukken is dat niet direct duidelijk voor de Consultant in kwestie waardoor onnodig veel tijd in een complex geheel wordt gestopt. We noemen dit ook wel het limousine complex waaraan veel consultancy-bedrijven lijden omdat ze onnodig op alles willen zijn voorbereid.

Het limousine complex:

Stel dat een klant een transportmiddel wil om regelmatig goederen van A naar B en naar C te leveren. Consultancybedrijven die lijden aan het limousine complex bouwen iets zeer robuust om zeker te weten dat de klant er 20 jaar mee vooruit kan en komen uiteindelijk met een gigantische vrachtwagen met een dubbele oplegger. Wij vragen echter dieper door waar dit transportmiddel aan moet voldoen, hoeveel goederen ermee moeten worden vervoerd en hoe zwaar deze goederen zijn. In veel gevallen kan de klant in kwestie ook uit de voeten met twee transporter bussen. Hiermee zijn ze flexibeler, heeft niemand een groot rijbewijs nodig, is de aanschaf veel lager, scheelt het aanzienlijk in de brandstofkosten en kunnen ze alle straten bereiken.

Wat onze klanten zeggen

We zetten elke maand een nieuwe referent op de website.

img

Een verfrissende pragmatische club die zonder omwegen snel het doel behaald waarvoor ze zijn ingehuurd. We zijn erg tevreden over de opgeleverde KPI dashboards en raden elke MKB-er aan eens met deze club te praten want BI hoeft écht niet duur te zijn!

Alice Culan - Controller