Ajax terecht kampioen

Ajax terecht kampioen

We hoorden dat AZ in beroep wilde gaan tegen het eerste Champions League ticket van Ajax omdat ze vinden dat zij dat ticket verdienden. AZ zat in een betere flow en had in de resterende wedstrijden ogenschijnlijk een makkelijker programma.

Wij wilden eens analyseren of AZ een punt had en verzamelden alle data van het afgelopen seizoen en besloten er een “bump chart” van te maken. Bovenstaande visualisatie toont aan dat AZ alleen de eerste twee speelrondes bovenaan de ranglijst stond en Ajax vanaf de derde speelronde de koppositie niet meer uit handen heeft gegeven. Een gunstig resterend programma aandragen als reden is natuurlijk koffiedik kijken.

Conclussie:
Ajax terecht kampioen in het “Corona seizoen”!

Richard

Als BI Consultant / business analist begeleid ik organisaties naar meer informatiegestuurd werken. Ik heb ervaring in consultancy, presales, het uitvoeren van informatieanalyses en het leiden van projecten. In de afgelopen 10 jaar heb ik diverse rollen binnen het business intelligence vakgebied bekleed waardoor ik binnen dit domein zeer breed inzetbaar ben geworden.

Reacties zijn gesloten.