Archief op juni 2020

Twente Insite publiceert onze nieuwe grafiek

Trots op het feit dat één van de grootste onafhankelijke nieuwssites over de voetbalclub FC Twente onze nieuwste visualisatie heeft gepubliceerd. Deze nieuwe grafiek laat zien hoeveel de clubs er (voorlopig) procentueel op achteruitgaan qua seizoenskaartverkoop. Uiteraard betreft dit slechts een tussenstand maar het is duidelijk te zien dat Corona een groot effect heeft op de verkoopcijfers van bepaalde clubs. AZ lijkt vooralsnog het minst last te hebben van deze crisis maar als we naar RKC kijken dan worden de beleidsmakers in Waalwijk vast met de dag zenuwachtiger. 

Hierbij de link naar het artikel: https://www.twenteinsite.nl/fc-twente-heeft-relatief-weinig-last-van-coronacrisis-bij-verkoop-seizoenskaarten.html

RTL Nieuws plaatst onze grafiek

Wij houden een grafiek bij waarin de tussenstand van de verkochte voetbalseizoenskaarten wordt gevisualiseerd. Deze is ontstaan uit een samenwerking met het twitterkanaal @ NL_FansOnTour die ook andere statistieken per club bijhoudt.

Nu heeft RTL Nieuws onze grafiek ook opgemerkt en geplaatst op hun eigen website wat ons uiteraard zeer trots maakt. Het gaat om de volgende grafiek. Ze hebben de onderste rode balk met onze naam en website eraf geknipt maar wel een watermerk onder de titel geplaatst (bijna niet te zien). Het artikel van RTL is hier te vinden: https://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/artikel/5153506/tussenstand-verkoop-seizoenkaarten

Deze grafiek van ons werd door RTL Nieuws gebruikt

Ajax terecht kampioen

We hoorden dat AZ in beroep wilde gaan tegen het eerste Champions League ticket van Ajax omdat ze vinden dat zij dat ticket verdienden. AZ zat in een betere flow en had in de resterende wedstrijden ogenschijnlijk een makkelijker programma.

Wij wilden eens analyseren of AZ een punt had en verzamelden alle data van het afgelopen seizoen en besloten er een “bump chart” van te maken. Bovenstaande visualisatie toont aan dat AZ alleen de eerste twee speelrondes bovenaan de ranglijst stond en Ajax vanaf de derde speelronde de koppositie niet meer uit handen heeft gegeven. Een gunstig resterend programma aandragen als reden is natuurlijk koffiedik kijken.

Conclussie:
Ajax terecht kampioen in het “Corona seizoen”!